GÖRÜNTÜLÜ

TEV-ÇAND sanatçıları: DEM Parti için sandığa gidin

Mezopotamya Demokratik Kültür ve Sanat Hareketi (TEV-ÇAND) üyeleri, 31 Mart seçimlerinde DEM Parti için halkı sandık başına çağırdı.

SANATÇILAR SEÇİM ÇAĞRISI

Sanatçılar Hozan Aydın, Tiyatrocu Amele, Zahir Loran, Azad Aslan, Hozan Kawa, Berbang Hilat, Merwan Tan, Deza Amed, Sîpan Xelat, Şiyar Munzur, Onur Evîn, Hozan Canê, Dengbêj Maruf ve Farqîn Amed yayınladıkları videolarla Kürt halkının 31 Mart’ta sandık başına gitmesi ve oyunu DEM Parti’ye vermesini istedi.

Hozan Aydın: Ben Xendeqalı bir Aydın olarak, Tekman, Xinûs, Qereçoban, Qereyazî, Erzirom'da, hakeza Erzirom çevresindeki topraklarda gezmiş, su içmiş ve Hozan Aydın olmuş biri olarak Dersim'den Serhed’e, Botan’a; Kurdistan’daki bütün halkımıza çağrım, ulusal birlik ve birlikteliktir.

Bilindiği gibi 31 Mart’ta Bakurê Kurdistan’da yerel seçimler var. Yerelde kendini yönetmek önemli ve esastır. Bu çerçevede, bu esaslar ölçüsünde insanın kendi iradesini ortaya koyup kişileri seçmelidir. İradenize sahip çıkın. İşgalcilerin, kayyumların, emek hırsızlarının ayakları altında iradeniz ezilmesin. Özellikle Tekman, Xinûs, Qereyazî, Qereçoban, Erzirom ve Erzirom çevresindeki halkımız, sandık başına gittiğinizde bunları unutmayın, ona göre oyunuzu kullanın. Deyin ki 'Dem Dema Xiretê ye! Dem Dema Kamil e! İnancınızı ve mührünüzü DEM’e basın. Deyin ki Dem Dema me ye! Bu inançla hepinize selam, saygı ve sevgiler. Zafer halkımızın olacak!

Amele: Kahraman Kürt halkı hepinizi canı gönülden selamlıyorum. “Dema Dema Azadiyê ye” yürüyüşü ve milyonların katılımıyla gerçekleşen Newroz gönlümüzü rahatlattı, ferahlattı. Sizlerin ülkedeki Newroz sıcaklığınız sayesinde Avrupa’da ve tüm dünyada Newroz çok büyük bir katılımla gerçekleşti. İnanıyorum ki sizler 31 Mart’ta oyunuzu kendinize vereceksiniz. DEM Partinize vereceksiniz. Çünkü DEM Parti kendisiyle beraber özgürlük ve refahı getirecek ve birçok sorunun çözümü olacak. DEM Partimizin tüm belediye eşbaşkanları için başarı diliyorum. Hepinize selam ve saygılar.

Zahir Loran: Bildiğiniz gibi belediye seçimleri olacak. Ben de Kurdistanlı bir sanatçı olarak, Mûş’a bağlı Gimgimlı bir sanatçı olarak başta Kurdistan ve Türkiye’de yaşayan halkımız ve aynı zamanda Gimgim’daki halkımız oyunuzu DEM’e verin. Dem Dema me ye. Dem Dema serkeftina DEM Parti ye. DEM’siz kalmayın.

Azad Aslan: 31 Mart’ta halkımız için çok önemli bir seçim var. Kurdistan’daki her merkez ve ilçe bizim için çok önemlidir. Özellikle Serhed bölgesi ve aynı şekilde Erzirom ilçeleri çok önemli rol oynuyor. Halkımızdan talebimdir; her bir oy halkımız için zaferdir. Zafer, Qereyazî ve tüm Erzirom ilçelerinin olacaktır.

OYUNUZU PARTİNİZE VERİN

Hozan Kawa: Kahraman Kürt halkına selam, saygı ve sevgiler. Değerli Kürtler, temiz duygularla, Kurdi düşüncelerle ve büyük bir heyecanla 2024 Newrozunuzu kutluyorum. Değerli yurtseverler, sizin de takip ettiğiniz ve yakından gördüğünüz gibi, özellikle topraklarımız üzerinde yaşayan ve tüm dünyadaki halkımız büyük umutlarla, sevgi ve heyecanla Newroz’unu kutluyor. Sel olup, tufan olup alanlara akıyorlar. Bu heyecan ve umudun bizden uzaklaşmaması için 31 Mart’ta Bakurê Kurdistan’da düzenlenecek seçimler için halkıma çağrım, halkımdan umudum, isteğim ve ricam odur ki, özellikle de kendi şehrimden, herkesin dikkatinin üzerinde olduğu Mûş’tan, 31 Mart’ta halkımız küçükten büyüğe hepiniz birer sel olup sandıklara akın. Oyunuzu partinize verin. Oyunuzu kendinize verin, DEM Parti’ye verin. Çünkü Dem, bizim Dem'imizdir. Gün bugündür, geç değildir.

Elbette sadece Mûş değil, tüm Serhed bilindiği gibi Kurdistan’ın yüreğidir. Serhed olmadan olmaz! Tüm Serhed belediyelerini tekrar alınız. Kayyumlara artık yeter deyin. On binlerce insanımız ülkesine dönemiyor, artık bazı şeyleri sonlandıralım. Artık ülkemize dönelim. Bu umutla tekrar ediyorum; unutmayın, 31 Mart tüm Kürt halkı için milattır. Haydi Mûş, haydi Mûş’a rengin! Haydi tüm Serhed, 31 Mart halkımız için barış, kardeşlik, özgürlük ve birliktelik günü olsun!

Berbang Hilat: Değerli Kurdistan halkı, bilindiği gibi 31 Mart’ta yerel seçimler var. Sizden talebimiz ve ricamızdır; iradenize sahip çıkın. Özellikle Riha ve ilçelerindeki halkımız; seçim veya bir oy benim için gerekli değildir demeyin. İrade insan yaşamında en gerekli şeydir. Ben Kürt'üm, oyumu kendime vereceğim ve kendimi yöneteceğim. Oyunu doğa düşmanına, ekoloji düşmanına, sanat düşmanına verme. Düşman bizleri çoğu zaman yönetti ancak her zaman bizleri geriletti. Oyumuzu kendimize verelim, köylerimizi, kentimizi yeniden inşa edelim. Şahsi ve bölgesel çıkarları bırakın. Ulusal düşünün, ulusal hareket edin. Özellikle de Riha halkı, ilçelerindeki halkımız, tarihin şehri, peygamberler şehri, insanlığın şehri DEM geldi. Rabe Riha! Kendi kendini yönetme zamanı!

Merwan Tan: 31 Mart’ta çok önemli bir seçim var. Tüm halkımıza ve özellikle Bedlîs, Tetwan halkı sandık başına gidin ve DEM partiye destek verin, oyunuza sahip çıkın. Tüm halkımıza selam ve hürmetlerimizi sunuyoruz. Zaferinizden umutluyuz. An azadi an serkeftın!

Deza Amed: Şimdi seçim zamanıdır. Şimdi oy kullanma zamanıdır. Şimdi çalışma zamanıdır. Şimdi emek zamanıdır. Artık hain kim, zalim kim bilmenin zamanıdır. Sakın unutmayın; bir oyunuz var! O, bir oyunuzla birçok şeyi değiştirebilirsiniz. Bir oyunuz var ve o oyunuzu elinizi vicdanınıza götürüp vicdanınız neyi kabul ederse onu yapın. Vicdanınız halkınızdan, milletinizden, dilinizden yana olsun. Vicdanınız toprağınızdan yana olsun. Kim sizin toprağınıza sahip çıkıyorsa, hakikatinize sahip çıkıyorsa oyunuzu ona verin. İnanıyorum ki gidip oyunuzu vereceksiniz. Sağlık sorunu olan akrabalarınız varsa ve oyunu kullanamıyorsa onları da alıp götürün, onlar da oyunu kullansın. Sizden rica ediyorum. Elinizi vicdanınıza koyun, baharımız olsun, halkımızın baharı olsun, dilimizin, toprağımızın, köylerimizin, kasabalarımızın baharı olsun!

ZİNDANDAKİ EŞ BAŞKANLARIMIZA BORÇLUYUZ

Sîpan Xelat: 31 Mart’ta Türkiye ve Kurdistan’da bir seçim olacak. Tüm halkımıza çağrımdır; sandık başına gidin, oyunuzu kullanın. Partiniz DEM Parti'ye desteğinizi sunun. Özgürlük ve kurtuluş için birçok anamız ciğerini Kurdistan toprağına gömdü, bu halkın zaferi için. Analarımızın hatırına, halkımızın hatırına bu sefer kazanacağız. Kendi örgütümüz DEM Parti'ye oy vereceğiz. Serhed halkı, sizlerin zaferi tüm Kurdistan’ın zaferidir. Özellikle Mûş merkez, sizden ricamdır, DEM Parti'yi destekleyin. Belediyeyi kazanın ve halkın hizmetine sunun.

Şîyar Munzur: Bu Pazar günü, 31 Mart’ta seçim var. Dersim halkımızın, Kirmanc halkımızın oyunu kullanması çok önemlidir. Bizler oyumuzu DEM Parti!ye vereceğiz. DEM Parti Kirmancların partisidir, ülkemizin partisidir, kültürümüzün partisidir, dilimizin partisidir. Bu nedenle Dersim halkı, nerede olursa olsun DEM Parti'nin adayı kimse ona oyunu vermelidir. Nasıl ki Newroz’da bir araya geldik, haykırdık ve dost düşman bunu gördüyse bu sefer seçimde de gücümüzü birleştirmeliyiz. Kültürümüz için, dilimiz için, milletimiz için, ülkemiz için, oyumuzu yoldaşlarımıza vermeliyiz. Oyunumuzu partimize vermeliyiz. Oyumuzu DEM Parti'ye vermeliyiz.

Onur Evîn: Değerli yurtsever halkımız, emektar halkımız yıllardır büyük bedeller ödeyerek ülkemizi bugünlere getirmiş, davamızı bu düzeye getirmiş halkımız, sizleri saygıyla selamlıyoruz, emeğinizin önünde saygıyla eğiliyoruz. Değerli halkımız bildiğiniz gibi 31 Mart’ta her ilçe ve şehirde seçimler olacak. Bu seçim sıradan bir seçim değildir. Neden bu seçim bizler açısından önemlidir? Yerine kayyum atanıp zindana konulan Gültan Kışanak şahsında tüm kadın eşbaşkanlarımıza borçluyuz. Yerine kayyum atanıp zindana konulan Bekir Kaya şahsında tüm erkek eşbaşkanlarımıza borçluyuz. Tüm eşbaşkanlarımız zindanda direniyor. Kürt'ün iradesini zindana attılar, yetmedi, köylerimizin adını değiştirdiler. Kültürümüzü, yıllara dayalı tarihimizi talan ettiler.

Tüm şehirlerimiz talan ettiler. Kayyumlar eliyle dilimize karşı çok büyük bir tahammülsüzlük gelişti. Bu nedenle sandık başına gidip oyumuzu kendimize vermeli, bu işgalcilerin, kayyumların elinden şehirlerimizi, ilçelerimizi kurtarmalı, özgürleştirmeli, onları kendi memleketlerine geri yollamalıyız. Ben Wanlıyım. Özellikle de Wan halkına çağrı yapıyorum; yerine kayyum atanan eş başkanlarımıza borçluyuz, sandık başına gidip kendimize oyumuzu verelim. Bu kayyumların hepsini Ankara’ya yollayalım. Sizlere inanıyoruz, umudumuz sizsiniz. Büyük bir heyecanla sizlerin oyunu bekliyoruz, kayyumların gitmesini bekliyoruz.

OY VİCDANDIR, AHLAKTIR

Hozan Canê: Serhed halkına selamlar. Hozan Canê olarak, Serhedli, Erziromlu bir sanatçı olarak tüm Serhed halkına çağrı yapmak istiyorum: Bu seçimlerde sandık başına gitmenizi, geleceğimizi, çocuklarımızın geleceğini kendi oyunuzla belirlemenizi istiyorum. Oy namustur, oy ahlaktır, oy vicdandır. Sizler adaylarımıza kazandırın, adaylarımız da tüm gücüyle bu halka hizmet etsin. Özellikle çocuklara, kadınlara, sanata, kültüre hizmet etmeliler. Şimdiden her iki adayımızı kutluyorum. Tüm Serhed’e çağrımdır; sandık başına gidin ve adaylarımıza kazandırın. Eğer adaylarımız kazanırsa demek ki Kürt halkı özgürlüğünü, geleceğini, kaderini kendi elleriyle tayin ediyor. Sandıklara sahip çıkın, adaylarınıza sahip çıkın, Kurdistan’a sahip çıkın. Özellikle de sanatçılarınıza sahip çıkın. Bizlerin sürgünde yaşamasına gerek kalmaz. Kutsal topraklara gelip hep birlikte yaşayalım. Bizlerin hatırına da olsa sizden ricamız oyunuzu DEM Parti için kullanın. DEM Parti bu yıl Kürt halkının kaderidir. Kaderimizi belirleyecektir.

Dengbêj Maruf: Mûş halkımız bildiğiniz gibi önümüzde bir seçim var. Bu seçime sahip çıkmanız için DEM Parti'ye sahip çıkmanız için 31 Mart’ta büyük bir sıcaklıkla sandık başına gitmeli ve elinizi vicdanınıza koyup oyunuzu DEM Parti'ye vermelisiniz. Qereyazî, Qereçoban, Xinûs, Tekman halkımız! 31 Mart’ta sandık başına gidin ve oyunuzu DEM Parti'ye verin.

Farqîn Amed: Değerli ve onurlu halkımız, Kürt sanatçıları olarak sizlere çağrımızdır; Amed gönüllerin başkenti, uygarlığın, tarihin başkenti DEM’e sahip çıkalım, oyumuza sahip çıkalım. Halkımıza çağrımızdır;  bu seçimlerde zaferi yükseltin. Dem Dema meye, Dem Dema azadiya gele Kurd e, Dem Dema serkeftinê ye.